Mien

Dinsdag 21 juni

Old Course Loenen, geplande afslag om 18:00

weersverwachting: droog vanaf 17:00

verkeersinformatie: geen grote drukte.

Actueel:
WEER: miezerig regentje tot 18:00 uur, daarna kwam de regen met bakken tegelijk naar beneden.
VERKEER: zowel de A9, A2 als de N201 volledig vast, aanwezige leden om 18:00 slechts 8, daarna druppelden (letterlijk door de regen) er nog 3 binnen.
Onze eigen Haring Arie (Henk dus) was te laat maar had traditioneel haringwel weer Hollandse Nieuwe meegenomen en een fles ijskoude Korenwijn. Hij had alles in een koeltas snel neergezet bij de afslag van hole 3 en spoedde zich naar hole 1 om zelf met de laatste flight af te slaan, maar helaas het kwam er niet van, stortbuien deed de laatste flight besluiten niet te spelen en de flights op hole 1 en 2 spoedden zich ook kletsnat naar het clubhuis……. einde golfavond.
Maar waar was de haring gebleven? Slechts een enkeling had in de stromende regen toch nog zo’n zachte rakker weten te verorberen maar de rest niet. Of de haring was weggezwommen of was ergens achter in een bestelauto beland, Mr. Solo klaagde daags erna wel over een penetrante lucht van stinkende haringstaarten waardoor hij had zitten kokhalzen (of cockhalzen??) waarop, geloof het of niet, onze eigen Haring Henkie voorstelde om volgende keer maar paling te nemen.
Dat betekent dan wel dat er in onze vereniging naast Haring Arie ook een Lou de Palingboer zou moeten komen, wordt de TeeBirds dan een visvereniging?paling
Arie en Lou hadden allebei hun “Mien”, die van Arie was prostituee (Blonde Mien) en die van Lou was volgeling en ook de twee Mienen hadden overeenkomsten, bij de Mien van Arie ga je er in en de Mien van Lou ging in hem want je moest “in Lou” zijn om pas werkelijk verlost zijn van de duivel. Beiden Mienen voldoen aan het profiel van een TeeBird want ook wij zijn pas tevreden als ons balletje erin zit.
Nee, dan Mien Dobbelsteen of het prachtige liedje Mien van Robert Long waarin hij de treurigheid van de arbeider van de na-oorlogse jaren bezingt, Bolle Jan en zijn Mien, aan Mienen dus geen gebrek, zelfs Toon Hermans scoorde hoog met de Feestneus van Mien!
’t Is voor de lezer natuurlijk even wennen, in plaats van golfleut een heel verhaal over vis en Mien.
Komt allemaal door de files, de vele regen en teleurstelling dat we niet konden spelen, tijd voor mooi weer op Spierdijk …..een spierinkje? Een andere benaming voor een spiering is komkommervisje en voor (mensen met een) Kronkel is het door het slechte weer komkommertijd,carmiggelt
En hoe noemde Carmiggelt vrouwen meestal in zijn Kronkels?
Mien!
vandaar.
Groeten van Krunkel (en zijn Mien natuurlijk)