Verkiezing(str)tijd

De blaadjes vallen met bakken tegelijk van de bomen en de eerste vorst is alweer over de boerenkool gegaan dus wordt het tijd om eens na te denken over de Algemene Leden Vergadering welke op 15 februari 2017 zal worden gehouden. Bij het maken van de conceptagenda dwalen mijn gedachten bij het punt Bestuursverkiezing even af, klap mijn laptop dicht, sluit de ogen en bedenk dat zo daags na de verrassende ontwikkelingen in Amerika het zomaar kan gebeuren dat het bestuur het weleens moeilijk kan gaan krijgen, niet door partij- of clubjesvorming binnen de vereniging, niet omdat de voorzitter vrouwelijke trekjes heeft gekregen, niet omdat er tegenkandidaten zijn opgestaan, nee dat allemaal niet maar misschien wel door een Beweging, zeg maar een Swing en inmiddels kennen we allemaal het belang van een Swing (State).

Ook bij de TeeBirds kennen we de Swing State. Het maken van een soepele en goed uitgevoerde Swing brengt je al snel in een uitgelaten Staat. Is je Swing niet goed dan ontstaat er ook geen uitgelaten Staat en verlies je de bal, hetgeen meestal met luide afkeurende Stem wordt ondersteund en heeft het bestuur wel voldoende geluisterd naar die afkeurende   Stemmen? Goede spelers Swingen goed en hoor je niet, het zijn tevreden spelers, winnaars met kasten vol bekers, een lesje hier, een lesje daar om de Swing te verbeteren en op weg naar een single handicap. Het bestuur loopt weg met deze leden en voorziet ze gedurende het seizoen ruimschoots van prijzen. Maar wat doet het bestuur met de leden met een z.g. double handicap?

Aan deze toch al dubbel gehandicapten wordt weinig aandacht geschonken, ben je onder de 20 gehandicapt dan doe je nog wel mee maar met een handicap van boven de 20 val je al snel terug op de Zorg. Leden uit deze groep, zeg maar de Zorgsector, moeten niet lullen maar poetsen, ofwel mond houden, contributie betalen, flights opvullen, dekken voor eigen risico en vooral doorlopen. Zij verliezen (op) vrijwel elke baan, leveren continue in en zijn langzamerhand een zwijgende meerderheid geworden met veel ongeuite frustraties en wachtend op de dag des oordeels, de Algemene Leden Vergadering.

Tijdens de recent gehouden bestuursvergadering heeft het bestuur zich hierover gebogen, de problemen her- en erkend en heeft een SWAT analyse gemaakt. Wat moeten wij doen om te zorgen dat wij niet worden weggestemd en in een Swing Staat zullen zegevieren. De oplossing lijkt betrekkelijk eenvoudig, get Wild(ers)! Laat de serieuze en gedegen aanpak los en wordt Populist. Vraag de leden uit de Zorgsector gewoon of zij meer of minder slagen willen maken en geef een groot applaus als zij “minder, minder, minder” scanderen. Sluit de banen af voor mensen die daar niets te zoeken hebben (hekken door hen zelf te betalen), creëer zo veel mogelijk nieuwe banen en laat de Zorgsector daarvan profiteren. Probleem opgelost en de verkiezing zal dan geen probleem zijn. In de polls van de “TeeBird Journal” staat het bestuur er niet slecht voor en als er geen verWilderd figuur opstaat tijdens de ALV kunnen we gewoon blijven zitten. Wij zullen wel cursussen moet gaan volgen zoals Populisme voor Verenigingsbestuurders, Oneliners voor Voorzitters en Eerlijk Indelen voor Wedstrijdleiders, bah, weer op cursus.

Plotseling schrik ik op, de telefoon gaat …..het is Henk, “of ik een borrel kom drinken want hij is 60 jaar geworden”. Ouwe populist denk ik meteen, iedereen wordt zo langzamerhand 60, mag het een beetje minder? Maar gelukkig is bij het de TeeBirds toch allemaal de schuld van Henk dus als we de verkiezing verliezen ……. Juist ja, Henkie bedankt en gefeliciteerd!