Studiereis 2016 Zeeland

Dit was er weer eentje om nooit te vergeten, alles ging mis maar alles klopte.
img_3833Je organiseert een studiereis van twee dagen en twee nachten voor een zeer aantrekkelijke prijs, vervolgens ga je de leden vragen wie er al een dagje eerder wil komen, op 1 deelnemer na allemaal dus. Dan probeer je een programma voor de donderdag te maken maar dan blijkt dat de deelnemers zeer verspreid zullen arriveren en blijven er 7 man over die op de Goese 9 holes zouden gaan spelen. De wedstrijdleider besluit op het laatste moment dit te wijzigen in de Domburgse want hij had zo’n leuk contact met het secretariaat en wij waren meer dan welkom. Komen we aan op de Domburgse blijkt na afloop dat we een dagkaart van € 65 moesten betalen voor 9 holes, iedereen van de leg maar de verwachting was dat dit bij ons volgende bezoek wel rechtgetrokken zou worden. Ron bleek na wat discutabele trucjes van de wedstrijdleiding winnaar te zijn geworden.
Daarna door naar Dreischor naar “De Kleine Schorre” waar Hollandse wijnen werden geproefd en de prijzen voor deze studiereis werden ingeslagen. Inmiddels had een echte wijnkenner I.K. zich bij ons gevoegd en onder zijn bezielende uitleg werd een zestal wijnen beoordeeld met als conclusie dat de Zeeuwse mosterdimg_3840 bij het kaasplankje lekkerder was dan de meeste wijnen. Niet getreurd, het was gezellig en en ’s avonds hebben we in Renesse in het gezellige eetcafe Simpel lekker gegeten en werden we bediend door de leuke rondborstige Ilonka, gingen we regelmatig van tafel om Ajax te zien winnen en Feijenoord te zien verliezen, ofwel een heerlijk avondje (voor de meeste van ons). Na afloop de bar in het hotel getest en deze kreeg een ruime voldoende.
De volgende ochtend een prima ontbijt, zelf de lunchpakketten gemaakt (een nieuwe maar leuke ervaring) en daar kwam de bus met de meest gezellige chauffeur die we ooit hebben gehad (hij heette toevallig Henk!). Wij dachten naar Goes te rijden want zo was het programma gepresenteerd maarimg_3822 onze Henk had besloten dat het Domburg zou worden. Paniek want nu moesten er 24 golfhorloges omgezet worden, alleen mijn horloge niet, die geeft namelijk alleen de tijd en de datum aan. Aangekomen op de fraaie en uitdagende baan gingen de wedstrijdleider en de voorzitter in overleg met het secretariaat om de € 65 van de dag ervoor te verrekenen. Ik ken geen betere onderhandelaars dan die twee stoere mannen want zij kwamen terug met helemaal niks, de Zeeuwse stijfkoppen hadden hun naam eer aan gedaan en als een soort boete moest er ook nog € 5 per deelnemer aan reserveringskosten betaald worden. Nou ben ik laatst op excursie geweest bij wat stoommachines hetgeen zeer interessant was en veel stoomwolken opleverde, maar de hoeveelheid stoom die uit de oren, ogen en andere lichaamsopeningen van onze voorzitter kwam, was vele malen groter dan ik daar gezien had. Een tweede poging bij de inmiddels gearriveerde secretaris van de club leverde ook niks op, als Zeeuw houd je de dijken immers gesloten. Na een uurtje en diverse kalmeringspillen was de voorzitter enigszins gekalmeerd en kon de “oefenronde” beginnen op de prachtige baan. De afslag op het hoge duin met een adembenemend uitzicht was spectaculair en de extra administratiekosten meer dan waard, de schapen deden zich tegoed aan al het lekkers in de rough en het is een wonder dat er maar 1 schaap door ons is geraakt. De deelnemers zonder buggy hadden het zwaar, de wind was stevig (gelukkig veel minder dan op donderdag) en de strijd werd gewonnen door Syl. Op de terugweg moest onze chauffeur Henk de bus even aan de kant zetten om de drankvoorraad aan te vullen. De avond in het hotel was gezellig, aan de vroege slapers werden oordopjes uitgedeeld en de bar sloot ergens midden in de nacht.
Zaterdagochtend nam de spanning al aan de ontbijttafel toe, de lunchpakketten werden met witte gezichten en kleine oogjes samengesteld en onze vrolijke Henk reed ons naar Goes terwijl Jeroen ons voorzag van op koffie gelijkend Zeeuws slootwater. De ontvangst op Goes was een verademing al moesten de schoenen img_3832volgens een bordje op de bank in de kleedkamer worden geplaatst! Met wederom mooi weer werd op een prachtige baan fel gestreden om die lelijke bokaal en weer was het Syl die won, al had Ron wel evenveel punten, maar ja, een hogere handicap. Syl was ook de meest nauwkeurige door ook de Neary te winnen en Richard van Wijk sloeg zoals hij meer gedaan heeft weer eens de Longest.
De Bonte Avond was door het bestuur strak geprogrammeerd, er was zelfs een bestuursvergadering aan vooraf gegaan, maar na het voorgerecht liep het toch iets anders. Ivan had als verrassing Quincy (klik op de link voor een impressie) gevraagd een omweg uit Antwerpen te maken en met een prachtig Amsterdams repertoire en mooie evergreens kreeg hij ons zelfs zover dat de polonaise werd ingezet, een superoptreden en een uitgelaten stemming. Hierna werden de competitieresultaten door de secretaris gepresenteerd, werden de leden die hun handicap helemaal niet gehaald hadden voor paal gezet en kon Daan als terechte winnaar met 17.5 punten gemiddeld de nog aan te schaffen mooie Renault Nieuwendijk Trofee in ontvangst nemen. Voor de afterparty na het diner kon beginnen, nam een sterk op de secretaris gelijkend persoon het seizoen op de hak met een vertolking van Dubbel Pech, (klik op de link voor een impressie) daarin begeleid door Johan, de componist van dit schitterende lied. Hoewel bleek dat de man helemaal niet kon zingen was de vertolking toch een succes. Kort daarna kregen we bezoek van Bob de Rooij, een meesterlijke vertolking van Bart. Daarna gingen Johan en Bart nog een paar uur door en werd er uit volle borst meegezongen. Het record van de barrekening was in Clervaux al scherp gesteld maar werd deze avond royaal gebroken. De penningmeester heeft straks de zware taak ons te melden dat de studiereis ietsje duurder is uitgevallen maar wie daar na deze superavond over valt is een echte (Zeeuwse) kniesoor en moet maar lid worden van de Domburgsche.
Door alle spontane wijzigingen in het programma van de Bonte Avond is vergeten de sponsoren te bedanken en de kledingsponsoren van een attentie te voorzien, dit zal later worden goedgemaakt. Iedereen, en vooral de sponsoren, wederom bedankt, het was weer een geweldig feest dat moeilijk te overtreffen valt.